Młyny KAPKA sp. z o.o.

O firmie

Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Zbożowego KAPKA Sp. j. to firma rodzinna z 70-letnimi tradycjami młynarskimi, należąca do grona największych producentów mąki w Polsce. Główny profil działalności PPZ KAPKA to skup i przetwórstwo zbóż. Produkujemy najwyższej jakości mąki pszenne piekarnicze, mąki specjalistyczne i mąki do użytku domowego. Jednym z naszych wiodących wyrobów jest doskonała Mąka Jarosławska wytwarzana zgodnie z wieloletnią tradycją.

Dysponujemy trzema zakładami produkcyjnymi zlokalizowanymi w południowo - wschodnim regionie kraju: młynem pszennym w Tarnogrodzie (woj. lubelskie) oraz młynami pszennym i żytnim w Jarosławiu (woj. podkarpackie). Posiadamy rozbudowaną sieć logistyczną i własną flotę transportową. Zapewniamy elastyczne podejście do potrzeb i oczekiwań Klientów, rzetelne doradztwo i konkurencyjne ceny.

Bogate doświadczenie, wysokiej jakości wyroby, dbałość o zadowolenie klientów i profesjonalna obsługa sprawiły, iż nasza firma jest jednym z potentatów przetwórstwa zbożowego w Polsce. Posiadamy setki kontrahentów w kraju i za granicą. Zachęcamy do współpracy hurtownie, markety, zakłady przetwórstwa spożywczego, piekarnie, ciastkarnie oraz cukiernie.

Laboratorium

Laboratorium zakładowe wyposażone jest w sprzęt do oceny podstawowych cech technologicznych ziarna zbóż oraz określania przydatności wypiekowej produkowanych mąk. Wykonuje według aktualnych norm następujące analizy:

  • ilość glutenu
  • zawartość białka
  • wskaźnik sedymentacyjny
  • wilgotność
  • liczba opadania
  • rozpływalność glutenu
  • zawartość popiołu
  • zawartość zanieczyszczeń
  • gęstosć w stanie zsypnym
  • wyrównanie ziarna
  • stopień rozdrobnienia mąk

oraz oceny

  • amylograficzne
  • alweograficzne
  • farinograficzne

Mąki oceniane są także poprzez próbny wypiek w warunkach produkcyjnych w Piekarni "KAPKA" Sp.j. w Tarnogrodzie zlokalizowanej w sąsiedztwie młyna.

Certyfikaty i wyróżnienia

W trosce o najwyższą jakość wyrobów i zdrowie Konsumentów wdrożyliśmy międzynarodowe systemy kontroli i reżimy higieniczne gwarantujące bezwzględne bezpieczeństwo produkowanych przez nas przetworów zbożowych:

  • GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna),
  • GHP (Dobra Praktyka Higieniczna),
  • HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli),
  • BRC (system Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności),
  • GMP+B2 (Bezpieczeństwo produkcji materiałów paszowych)
  • QS (zgłoszenie w bazie Systemu Bezpieczeństwa Pasz).

Ponadto współpracujemy z renomowanymi placówkami badawczymi, zajmującymi się bezpieczeństwem żywności, m.in. z Instytutem Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie.

Administratorem danych osobowych jest MŁYNY KAPKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, ul. Przedmieście Błonie 6, 23-420 Tarnogród, KRS: 0000978587, NIP: 9181004264, REGON: 950212169, telefon: 84 689 78 88, e-mail: biuro@kapkappz.pl. Dane wpisane w formularzu zapytania przetwarzane będą w celu wynikającym z funkcji formularza. Podanie danych w formularzu zapytania jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie uniemożliwi Pani/Panu przesłanie do nas zapytania. Szczegółowe informacje dostępne są w Polityce prywatności ».