Mąki piekarnicze
- tortowa - typ 450
- makaronowa - typ 450
- pszenna - typ 500
- pszenna - typ 550
- pszenna - typ 650
- pszenna - typ 750
- pszenna Grahama - typ 1850
- pszenna pełnoziarnista
- żytnia - typ 720
- żytnia - typ 900
- żytnia - typ 1050
- żytnia - typ 1400
- żytnia razowa - typ 2000
Mąki specjalistyczne
Produkowane są na zamówienie renomowanych firm jako mąki specjalistyczne do produkcji makaronów, ciastek, wafli, paluszków, sucharów i innych wyrobów cukierniczych.
Produkcja mąk specjalistycznych jest prowadzona od IV kw. 2000 r. w nowoczesnej mieszalni mąk wraz z zapleczem magazynowym wyposażonym w automatyczne linie pakujące do worków i opakowań jednostkowych i do załadunku mąkowozów.
Jesteśmy w stanie wyprodukować dowolny typ mąki w zależności od potrzeb odbiorcy.
Mąki paczkowane
-
Mąka żytnia - typ 720
- PKWiU: 10.61.21.0
- Doskonała do wypieków domowych: chleb oraz na żurek,
- wytwarzana z oczyszczonego ziarna żyta konsumpcyjnego,
-
pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
- torby papierowe o zawartości netto 1 kg
- pakiety obkurczane folią składające się z 10 opakowań 1 kg
- palety transportowe - 800 kg
- okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji,
-
opakowania posiadają:
- certyfikat na znak bezpieczeństwa
- świadectwo PZH
-
Mąka tortowa - typ 450
- PKWiU: 10.61.21.0
- wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
-
pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
- torby papierowe o zawartości netto 1 kg
- pakiety obkurczane folią składające się z 10 opakowań 1 kg
- palety transportowe - 600 kg
- opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400027
- okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
-
opakowania posiadają:
- certyfikat na znak bezpieczeństwa
- świadectwo PZH
-
Mąka luksusowa - typ 550
- PKWiU: 10.61.21.0
- wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
-
pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
- torby papierowe o zawartości netto 1 kg
- pakiety obkurczane folią składające się z 10 opakowań 1 kg
- palety transportowe - 600 kg
- opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400034
- okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
-
opakowania posiadają:
- certyfikat na znak bezpieczeństwa
- świadectwo PZH
-
Mąka jarosławska - typ 500
- PKWiU: 10.61.21.0
- wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
-
pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
- torby papierowe o zawartości netto 1 kg
- pakiety składające się z 10 opakowań kilogramowych
- palety transportowe - 600 kg
- opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400096
- okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
-
opakowania posiadają:
- certyfikat na znak bezpieczeństwa
- świadectwo PZH
-
Mąka krupczatka - typ 500
- PKWiU: 10.61.21.0
- wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
-
pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
- torby papierowe o zawartości netto 1 kg
- pakiety składające się z 10 opakowań kilogramowych
- palety transportowe - 600 kg
- opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400072
- okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
-
opakowania posiadają:
- certyfikat na znak bezpieczeństwa
- świadectwo PZH
-
Kasza manna
- PKWiU: 10.61.31.0
- otrzymywana z ziarna pszenicy przeznaczonego do celów konsumpcyjnych
- wytwarzana według PN-88/A-74036
-
pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
- torby papierowe o zawartości netto 1 kg
- pakiety składające się z 10 opakowań kilogramowych
- palety transportowe - 600 kg
- opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400058
- okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
-
opakowania posiadają:
- certyfikat na znak bezpieczeństwa
- świadectwo PZH